"The Puzzle of Personality" - книжен ТАГ


Здравейте! Отдавна не съм писала публикация от този тип и след като Гери от "Faith is no doubt" ме тагна, реших, че е настъпило времето за още една такава публикация. Също искам да вметна, че това е стотната ми публикация!!
Името на тага в буквален превод означава "Пъзелът на личността" и нека видим с кои герои се асоциирам, имам желание да се опозная или по някакъв начин се свързвам. Благодаря искрено, че ме тагна, Гери! Не забравяйте да погледнете и нейната 

публикация тук.  


1. Самопознание. 
Герой, чийто мироглед за света съвпада с твоя.


Труден въпрос, но може би Джем от трилогията "Адски устойства". Опитва се да бъде най-добрата версия на себе си, да помага колкото може на хората, които обича. Дава най-доброто от себе си, макар и да е убеден, че не може да даде много на този свят. Разбира се, колкото и да се старае, той също има своите моменти на избухване, когато огънят в душата му гори прекалено силно.

2.Опит. 
Персонаж, на когото би искал да приличаш. 


Сидни Сейдж от поредицата "Кръвни връзки". Умна, практична, умее да взема правилните решения и знае как да постъпва. Но освен това е и много нежна, има голямо сърце и е много страстна. В нея много добре се съчетават както силата на ума, така и на сърцето.


3. Мотивация.
Образ, преобърнал целия ти свят.

Няма такъв. Или поне наистина не се сещам.


4. Съпричастност.

Герой, когото би искал да имаш за приятел.

Ейдриън Ивашков от поредиците "Кръвни връзки" и "Академия за вампири". Той е човек на изкуството, мил, забавен, чаровен, саркастичен, леко арогантен. Прекрасен е, макар и той да си има не малко проблеми. За мен би била голяма радост да го имам за приятел.


5. Гъвкавост. 

Едно качество, което би придобил с радост.


Да умея да забавям времето с няколко секунди в критични моменти като Лайла от трилогията "Цветовете на магията". Това умение би ми било доста полезно особено в напрегнатите моменти, когато сякаш умът ми за няколко секунди просто блокира. А и е добре да имаш време да предотвратиш казването или правенето на нещо погрешно.6. Ненадеждност.Положителен образ, който не харесваш.

Баби от "Три метра над небето". Така и не успях да я харесам. За мен държанието ѝ беше прекалено детинско, а самата тя ми се струваше прекалено плоска. 

7. Страст.
Герой, с когото би поговорил, ако можеше.Фантомът от "Фантомът и Операта". Може би е леко странен избор, но мисля, че той има прекалено неизказани думи и неразказани истории, а аз имам голямо желание да ги чуя. Макар и да бе представен като отрицателен герой, аз просто смятам, че е прекарал живота си самотен и е преживял прекалено много болка. 

Аз от своя страна тагвам Габи от "Book and hot coffee" и Ферит от "Fantasy Traveller" и приканвам всички, които имат желание да направят тага да го направят и отново благодаря на Гери, че ме тагна.
Лек ден! 

Коментари

Популярни публикации